Bu kararıma şaşıranlar olduğu için stratejimi daha detaylı...

@yagizgoksugur
Yağız Göksügür@yagizgoksugur
17 views Jul 28, 2026 ~1 min read
Advertisement
1
Bu kararıma şaşıranlar olduğu için stratejimi daha detaylı açıklamak istiyorum. S3 Partners’ın verisine göre SpaceX, büyük teknoloji şirketleri arasında float’a oranla en yüksek açık pozisyona sahip isimlerden biri. Dolar bazındaki short’u yaklaşık 24 milyar dolarla Nvidia’nın çok altında, ancak bu tutar serbest dolaşımdaki payın yaklaşık yüzde 30’una denk geliyor.

Bu ayrım önemli, çünkü sıkışma riskini belirleyen mutlak dolar değil float’a orandır. Serbest dolaşımdaki hisselerin yaklaşık üçte biri açığa satılmışsa, fiyat yukarı döndüğünde pozisyon kapatmak zorunda kalanların alım baskısı genel olarak sert oluyor.

Benim şu an aldığım pozisyon da bu denli yoğun shortların kapatılmasına yönelik gelecek fiyat hareketine dayanıyor.
Media image
@yagizgoksugur
Yağız Göksügür@yagizgoksugur
$SPCX ‘i beğendiğimi sadece bir uzay şirketi olarak görmediğimi şirketi incelediğim sayısız tweette yazmıştım. Fiyat’ın tepki alabileceği noktalara geldiğini düşünüyorum. Ağustos-Aralık arasında arzın yüzde 40 dolaşıma sokulmadan önce bir tepki yükselişi beklentim var bunun için de alımımı gerçekleştirdim.

Hisselerin açılış takviminin tamamına alıntıladığım tweetten ulaşabilirsiniz.
Media image
Actions
What You Can Do
  • Export as PDF or Markdown
  • Batch Export to Notion
  • Bookmark & Highlight
  • LinkedIn & Instagram Carousel Maker
Create Free Account

Includes 7-day Premium trial

Advertisement