Hi,👋 we have updated the app and fixed multiple bugs. We are lacking funds, request to free user not to use Adblock. Ads are non intrusive. 😊

@vibeeval: geçen hafta claude ile 6 saat ...

@vibeeval
9 views May 14, 2026
Advertisement
1
geçen hafta claude ile 6 saat dijital ayak izimi sildim.

sonuç: 47 data broker listingi kaldırıldı. 12 ölü hesap silindi. 3 arama sonucu bastırıldı.

nasıl yaptım, adım adım. thread.
Media image
Media image
2
1. adım: önce neyin görünür olduğunu bil.

google'da kendi adını, mail adresini, telefon numaranı ara. çıkan her şeyin ekran görüntüsünü al.

sonra claude'a şunu sor:

"şu sonuçlara bak [yapıştır]. data brokers, sosyal medya, eski hesaplar, makaleler diye kategorize et. silme öncelik sırasına diz."

claude senin için hedef listesi çıkarıyor.
3
2. adım: data broker siteleri en kolay kazanç.

spokeo, beenverified, whitepages, mylife. yasal olarak senin verini silmek zorundalar, sadece istemen yeter.

claude prompt:

"şu data broker'a [isim] CCPA opt-out talebi yaz. bilgilerim: [ad, mail, adres]. yasal referanslar ekle, profesyonel ton."

kopyala, yolla, tamam.
4
3. adım: ölü hesapları öldür.

bir kez kullandığın her forum, eski tool, denediğin uygulama hala senin verini tutuyor.

justdeleteme. xyz sitesine git, en kötüleri seç.

claude prompt:

"[servis adı] hesabımı silmek istiyorum. tam silme süreçleri ne, sadece deaktivasyon değil veri tamamen silinsin diye nasıl emin olurum?"
5
4. adım: türkiye'deyse kvkk, avrupa'daysa gdpr.

claude prompt:

"[şirket adı] için kvkk 7. madde kapsamında kişisel verilerin silinmesi talebi yaz. kimlik doğrulama dilini ekle, 30 günlük yanıt süresi belirt."

çoğu şirket itiraz etmiyor. yasal risk gerçek, ciddiye alıyorlar.
6
5. adım: silinmiyorsa, göm.

silemediğin eski bir makale var mı? yenisiyle göm.

claude prompt:

"adımı ve mesleğimi kullanarak 5 farklı içerik açısı çıkar. anahtar kelimeleri [kötü sonucun url'i] ile aynı seç, google yeni içerikleri yukarı sıralasın diye optimize et."

2-3 ay sürer ama işe yarar.
7
6. adım: veri sızıntılarını temizle.

haveibeenpwned. com'a gir, mail adresini yapıştır. hangi sızıntıda olduğunu gör.

claude prompt:

"şu sızıntılar listesine bak [yapıştır]. öncelik sırasında: şifre değişimi mi, 2FA kurulumu mu, hesap silme mi? mevcut riske göre sırala."

çoğu kişi atlıyor. 20 dakikalık iş, 10 yıllık koruma.
8
bu işlem 6-7 saat sürdü

claude olmasaydı 6-7 hafta sürerdi. yasal dil yazmak, doğru opt-out formunu bulmak, script yazmak. eskiden hepsi avukat veya developer gerektiriyordu.

şimdi prompt gerektiriyor.

mahremiyetin bir yazı yazma egzersizi. nihayet yazarın oldu.

gelecekteki veri sızıntılarını önle.

her yeni kayıt için SimpleLogin'i kullanarak tek kullanımlık e-posta takma adları oluştur.

eğer biri sızarsa, o takma adı sil. gerçek e-posta adresin dokunulmadan kalır.

Brave veya Firefox'a geç, ikisi de varsayılan olarak izleyicileri engeller, chrome engellemez!
Actions
Visual Editor Carousel Maker NEW
Update Thread
What You Can Do
  • Download as PDF
  • Save to Notion
  • Export as Markdown
  • Visual Editor
  • LinkedIn & Instagram Carousel Maker
Create Free Account

Includes 7-day Premium trial

Advertisement