@peripsukhe: Bu İslamcılıktan dönüp seküler...

@peripsukhe
8 views Oct 22, 2025
1
Bu İslamcılıktan dönüp sekülerlere yanlayan elemanlar böyle bir şeyi reddettikleri için özgür düşünce zihin sahibi falan sanıyorlar kendilerini. Canım sen entelektüel birikime falan sahip değilsin sen kendini şahin sanan doğan slx 98'sin sadece. Olduğunu sandığınsa Porsche mk.
2
Mustafa Öztürk falan araya yok Marx yok alt-yapı/üst-yapı sıkıştırıyor yok Derrida hermenutik falan. Kardeşim sence ülkede, senin aralarına girmeye özendiğin adamların sence senden Marx dinlemeye ihtiyacı mı var? Özendiğin Murat Belge'ye Althusser mi anlatmaya çalışacaksın...
3
Sana seküler vs. camiada olan ihtiyaç sadece şu "islamcılardan çıkıp islamcılara söven adam". Sen Mustafa Öztürk veya Dücane Cündioğlu olarak yoksun. Böyle bir paketsin sadece.
4
Kimse gelip "ooo mustafa bize biraz tefsir anlat" falan demiyor. Adam tefsir nedir bilmiyor ilgilenmiyor, umrunda değil.

Hani diyorsun ya Gazzali çıktı birilerine hizmet etti İslamda ehl-i reyin gücünü kırdı falan. Fazlurrahman vs. diyorsun. O camia için hepsi aynı şey zaten.
5
Senin hitap ettiğin camia için İslam eşittir gericilik zaten. Arada gazali çıktı aklı bitirdi desen de adamın umrunda değil ki, adam "Muhammed denen arap uydurmuş bişeyler" diye bakıyor meseleye zaten.
6
Buradaki çoluk çocuk ergenin falan anlamadığı da o. İslam içinde marjinal konum alınca, toplumun büyük çoğunluğundan farklı olduğunu falan sanıyor. Nişantaşı'ndaki Yeniköy'deki bir masaya otur iki cümle kur "ıyyy suri mi afgan mı bu ne işi var burada" diyecek.
7
Mesela çıkıp diyorlar ki "islamda kadını dövmek yok, başörtüsü yok" vs. Bu dünyaya yaranmak için. Dinlerler "aa ne kadar ilginç şeyler anlatıyor" derler. Ama istediğin kadar her şeyi reddet. Adam sen Allaha inanıyorsun diye zaten gerizekalı gerici köylü tezekborn olarak görüyor.
8
Yaşar Nuri Öztürk böyleydi. Yaşar Nuri'yi gazlayıp durdu bu cenahlar. Bilmiyorum Yaşar Nuri'nin cenazesine gideniniz oldu mu... Hiçbiri ama hiçbiri yoktu. Öldüğüne dair bir umursama bile yoktu.

"Ha şu ilahiyatçı ölmüş" deyip geçtiler.
9
Bu arada burada kullandığım seküler/muhafazakar ayrımı bu tayfanın kullandığı şekilde. Ben kendim siyah beyaz seküler muhafazakar ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Sekülerleşme nedi de biliriz yani. O kadar değil.
Actions
Visual Editor Carousel Maker NEW
Update Thread
What You Can Do
  • Download as PDF
  • Save to Notion
  • Export as Markdown
  • Visual Editor
  • LinkedIn & Instagram Carousel Maker
Create Free Account

Includes 7-day Premium trial